عربيעבריתEnglish

דף ראשיעל העמותהפרויקטיםקורסיםמרכז מידעמבט לעולםגלריהצור קשר

 

ילדים

נוער

נשים

 


 

הפרויקטים של הנוער

 

* מנהיגות צעירה

* רהט אקשן

* רואד אלמוסתגבל

* מנהיגות סביבתית צעירה

* מרכז מידע והכוונה להשכלה גבוהה

 

* *  * 

 

בית ספר למנהיגות צעירה

 בי"ס למנהיגות צעירה בנוי להכשיר ולחשוף בני נוער לפתח תכנים של מנהיגות וגישור. מטרת התכנית היא ליצור ולפתח קבוצה חברתית בלתי פורמאלית, שבה ימצא כל אחד מהמשתתפים את הנישה המותאמת לו מבחינת הכישורים האישיים שלו תוך כדי מתן דגש על תכני המנהיגות.

כמו כן, בי"ס זה נותן בין היתר הזדמנות לבני נוער שאינם מתויגים ע"י המערכת הבית ספרית כפרט והחברה בכלל כ"חרוצים" את ההזדמנות להכיר ולפתח בעצמם כישורים אחרים לא פחות חשובים.

המשתתפים בתכנית ייחשפו לכוחם ולהשפעתם של מנהיגים בארץ ובעולם, כמו כן יזהו תכונות נדרשות למנהיג ויאתרו תכונות אלו בעצמם וחבריהם לקבוצה. מטרת הפרויקט הייתה טיפוח קבוצות איכות של בני נוער, פיתוח תכנים של מנהיגות, יצירת פעילות נוער רחבה, טיפוח תרבות הנהגה דמוקרטית, מעורבות לשותפות חברתית ובניית מנהיגות מקומית לבני נוער.

בבית ספר למנהיגות צעירה ישנם שתי קבוצות של נוער אשר מתמחים ועוסקים בנושאים מגוונים וחשובים לאוכלוסיה זו. קבוצה ראשונה "רהט אשקן" וקבוצה שנייה "רואד אל מוסתקבל" לפי הפירוט הבא:

 

 

 רהט אקשן

הקבוצה הזו כוללת כ 20 בני נוער בעלי אופי מנהיגותי וכריזמטי מרחבי העיר רהט הנפגשים פעם אחת שבועית. פעילות הקבוצה מתמקדת בנושאים הבאים: עבודה על הזהות, אישיות, מפגשים פנימיים וחיצוניים בשיתוף פעולה עם קבוצות מכל הארץ, כמו כן סיורים לחיפה , עכו, נצרת , ירושלים, וכפר קרע. גם כן מפגשים עם בני נוער מרחבי הארץ לפעילות משותפת, הם ייזמו פעילות בשיתוף פעולה עם בני נוער מחו"ל לאירגון קייטנת קיץ לילדים מרהט בגוונים שונים.

 

 

רואד אל מוסקבל

הקבוצה מאוגדת סביב 15 בני נוער בפגישה שבועית אשר כללת בני נוער מכמה בתי ספר תיכוניים מרהט אשר תחום העניין שלהם הינו בנושאים הבאים: העצמה אישית וקבוצתית, זהות, אישיות, הצלחה, ערכים, סיורים בעמותות שונות, והתנדבות פעילה.  בסוף הפרויקט הקבוצה תארגן יום סיכום של פעילות העמותה השנתי שכולל: הצגות של ילדים, תחרויות ומשחקים, יצירה, פעילות ספורט וקראטה בשיתוף פעולה עם שתיל באר שבע.

 

 פרויקט מנהיגות סביבתית צעירה

פרויקט מיוחד במינו שמשרת כ 60 בני נוער כיתות י' מרחבי הנגב במפגש שבועי אחד, בו לוקחים כמה ארגונים חלק נכבד, עמותת צעד קדימה, עיר מתנדבת נוער, בתי ספר עמל, דור המדבר ומפעלי ברן. הפרויקט נותן העצמה מקיפה לבני נוער בנושאי מנהיגות צעירה ודגש על פעילות סביבתית. כמו כן כולל הפרויקט 3 סמינרים של יומיים וסיורי שטח. הפרויקט מועבר ע"י  מדצ"ים בעלי הכשרה ומנחים מקצועיים לפי תחומי עניין וסדר המפגשים.

 החניכים השותפים לתוכנית מתכנסים  מרחבי נגב מידי שבוע אחה"צ  לפעילות בתחומי העניין שבחרו תוך שימת דגש על שיתוף החניכים בניהול התוכנית והפעילות. התוכנית משולבת בסמינרים של מספר ימים ברחבי הנגב  ובפעילות של תרומה לקהילה.

הפרויקט מנהיגות סביבתית הינו מיזם חברתי לפיתוח יזמות חברתית סביבתית בקרב צעירים ונוער. הפרויקט  נועד למלא את הפער הקיים כיום בהכשרת צעירים ונוער לאזרחות סביבתית פעילה .תוך יצירת מקום לשותפות בין כלל אזרחי הנגב  יהודים וערבים, המכירים היטב את סביבתם הגיאוגרפית ומסוגלים ליישם מתודות מגוונות לאזרחות פעילה  ופתרון של שאלות חברתיות וסביבתיות בקהילותיהם.

 

 

פרויקט מרכז מידע והכוונה להשכלה גבוהה

המרכז ממוקם בעיר רהט ומספק מידע וייעוץ לפונים מכל אוכלוסיית הסטודנטים והנוער בנגב. במקום ישנה ספריית מקצועות וספריית מוסדות לימוד. תוכנה ממוחשבת עומדת לשירות הפונים לקבלת מידע והכוון לימודי וכן שירות של ייעוץ אישי על ידי עובדת סוציאלית. המרכז מפעיל 'קו-חם' לפניות טלפוניות עבור פונים המתקשים להגיע פיזית למרכז.

 לאורך השנה משכיל המרכז להפעיל פעילויות מגוונות לבני הוער וסטודנטים מכל הנגב לפי הפירוט הבא:

 

סמינר (קייטנה) להשכלה גבוהה:

קרוב ל- 55 תלמידים מדי שנה משתתפים בסמינר השכלה גבוהה לאורך  שבועיים, בשבוע אחד הסמינר מתמקד במגוון הרצאות וסדנאות על ההשכלה הגבוהה כמו: הרצאה על בחינת הפסיכומטרי שמהווה מכשול עיקרי בפני המון תלמידים בדרכם לאקדמיה, סדנת התמודדות עם חסמים בדרך להשכלה גבוהה בנוסף התלמידים נחשפים לסיפורי הצלחה של סטודנטים שלומדים במוסדות להשכלה הגבוהה תוך התנסות בתוכנת ההכוון הלימודי שמכוונת את התלמידים למקצוע המתאים, וגם ביקורים למוסדות הלימוד האקדמיים באזור (מכללת קיי, טכנולוגית ואוניברסיטת בן-גוריון).

בשבוע השני- התלמידים יוצאים לסיור מיוחד במינו. הם מבקרים באוניברסיטאות הירדניות ושומעים מקרוב על מגוון המקצועות ותנאי הקבלה ומקום הלימודים. צורך זה בא לאור זה שבשנים האחרונות יותר ויותר תלמידים פונים ללמוד בירדן.

 

סיורים של תלמידי התיכון למוסדות להשכלה הגבוהה במהלך הסיורים נפגשים התלמידים הן עם נציגי מדורי הרישום והן עם סטודנטים אשר חושפו אותם לאספקטים שונים של הלימודים. לסיורים אלו חשיבות גבוהה הן לצורך קבלת מידע והן לצורך הפגת חששות לקראת המעבר מבית הספר לאקדמיה.

המרכז מארגן לאורך השנה כ- 8 סיורים עבור בתי הספר אל המוסדות להשכלה גבוהה וזה על מנת שהתלמידים יחושו מקרוב את אווירת הלימודים האקדמית ולעמוד על ההבדלים השונים בין לימודים בתיכון ולימודים באוניברסיטה או במכללה.

 

יריד שנתי להשכלה גבוהה – יריד אשר נערך במרכז הספורט באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מידה שנה. ביריד לוקחים חלק נציגים של המוסדות להשכלה גבוהה מהנגב ומשאר חלקי הארץ אשר יציגו את האפשרויות העומדות בפני המועמדים, מסלולי הלימוד, תנאי הקבלה, אופן הרישום, מלגות ועוד. היריד הינו פתוח לכל תלמידי י"ב ולמועמדים להשכלה גבוהה. בסוף היריד נערכים הרצאות בנושאי השכלה גבוהה וכן אירוע חוויתי.

 

הרצאות:

המרכז מספק הרצאות כמו מבט על ההשכלה גבוהה – היבט כללי

וכמו כן מארגן הרצאות לבתי ספר וגם לקבוצות תלמידים שמבקרים במרכז.

 

סדנאות:

המרכז מארגן כ- 14 סדנאות שנתיות להתמודדות עם חסמים רגשיים בתהליך ההרשמה להשכלה גבוהה.

כמו כן מפתח תוכנית לעידוד השכלה גבוהה בקרב תלמידות תיכון בשתי סדנאות שנתיות.

המרכז גם מארגן קורסי מיומנויות למידה אקדמיות כ- 12 סדנאות שנתיות.

כמו כן המרכז מארגן קורסי פסיכומטרי שנתיים.

 

ימים פתוחים:

לאורך השנה נערכים כ- 8 ימים פתוחים בתוך בתי הספר בהם מוזמנים נציגי מוסדות להשכלה גבוהה אל בתי הספר כדי לתת את המידע המעודכן ביותר לתלמידים וגם להסביר קצת על סדרי ההרשמה וחלוקת טפסי הרשמה להם.

 

הדרכה הכוונה וייעוץ במרכז:

לאורך השנה ישנם  כ- 1000 פונים ופונות למרכז אשר מקבלים עזרה במילוי טפסים, בירור לגבי מקצועות לימוד ותנאי הקבלה, בחירת מקצוע מתאים, התנסות בתוכנת ההכוון הלימודי.

 

 




 
 
 

_____________________________________________________________________________________________________________

Created by Gehad Alafenish

 Copyright © 2008 . All Rights Reserved